3 dagen jazz tijdens JekerJazz in oktober

Heb jij 12, 13 en 14 oktober 2018 al geblokkeerd in je agenda? Doen hoor. Dan staat de volgende editie van hét jazz festival van Maastricht op het programma: JekerJazz 2018. Drie dagen boordevol jazz in de meest brede zin van het woord. Van blues tot soul. De klassiekers en nieuwe jazz. Aanstormend talent en bekende artiesten uit binnen en buitenland. De programmering is nog niet bekend, maar het jazz festival in Maastricht belooft in 2018 groter, breder én nog voller te worden. Iets om naar uit te kijken!

Lees verder

Als je vanaf het centraal station in Maastricht naar de binnenstad loopt is Wyck de eerste wijk die je tegenkomt. En dan moet je je best doen om de binnenstad ook daadwerkelijk te bereiken. Wyck is hip and happening! Je vindt er authentieke winkels, fijne cafeetjes, goede eetgelegenheden, pop-up stores en unieke kunstwinkels. Wij zoomen de komende maanden in op de stadsplattegrond van Maastricht en helpen je zo om nog meer uit je bezoek aan de stad te halen. En waar anders te beginnen dan in het gemoedelijke Wyck?

Lees verder

Wandelen in glooiend Zuid-Limburg

Ontdek de omgeving van Maastricht

Wie van wandelen houdt, houdt van Zuid Limburg. Wandelen in Maastricht en omgeving is zowel geschikt voor beginners als voor geoefende natuurliefhebbers. Net buiten de stad vind je prachtige routes door het glooiende landschap. Geniet van romantische vergezichten, stevige klimmetjes, holle wegen, prachtige kastelen en groene dalen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezellige cafeetjes en restaurants die je onderweg tegenkomt. Ben je in het zuiden en op zoek naar een mooie wandeling in Maastricht en omgeving, lees dan verder. We zetten de mooiste routes voor je op een rijtje en geven bijkans nog een paar handige tips!

Lees verder

Wat te doen in de omgeving van Maastricht?

Er is van alles te doen in de omgeving van Maastricht. Of je nu houdt van lekker eten en drinken of gaat voor een sportieve uitdaging. Zuid-Limburg heeft voor elk wat wils. Het glooiende landschap doet je vermoeden dat je het in het buitenland bent. Voor iedereen die wil weten wat er te doen is in de omgeving van Maastricht zetten we de highlights op een rijtje. Even helemaal weg in eigen land.

Lees verder

Ben je een paar dagen in Maastricht, dan mag een bezoek aan de Kazematten eigenlijk niet ontbreken. Door de geografische ligging heeft de hoofdstad van Limburg in het verleden nogal wat voor haar kiezen gehad. En waar beter dat te ontdekken dan onder de grond? Tussen 1575 en 1825 zijn aan de westkant van Maastricht de Kazematten ontstaan: een netwerk van gangen en mijngalerijen. Ter verdediging van de stad groeven de inwoners van de stad in de 18e eeuw ruim 14 kilometer aan verdedigingsstelsel. Tijdens de belegering van Maastricht werden de gangen gebruikt om de vijand te benaderen en onschadelijk te maken. Tijdens de tweede wereldoorlog diende het ondergrondse stelsel als schuilkelder voor duizenden mensen. Ze zaten uren angstig dicht op elkaar onder de grond te wachten tot de bombardementen over waren. Tot op de dag van vandaag vertellen de ondergrondse gangen een heroïsch en indrukwekkend verhaal.

Lees verder

  • 1
  • 2
Kleine Gracht 24 (Boschstraatkwartier) 6211 CB Maastricht
Townhouse Hotel
Zeer goed
4.2
4.003 beoordelingen
TrustYou