Een bijzondere wijnproeverij in Maastricht

De glooiende heuvels van Zuid-Limburg, de mergelgronden en de goede zomers van de afgelopen jaren hebben van Maastricht en omgeving een onbekend, maar waar wijnparadijs gemaakt. De omgeving kent meerdere goede wijnhuizen en wijngaarden en produceert witte, rode en mousserende wijn. Hoe heerlijk is dat? Combineer je bezoek aan het zuiden met een wijnproeverij bij Maastricht. Een ongelooflijk leuke en smaakvolle manier om bourgondisch Maastricht nog beter te leren kennen!

Een Limburgse wijngaard bezoeken

Ben je in Maastricht, dan is een wijnproeverij op een van de vele wijngaarden een verrassend leuk, smaakvol en leerzaam uitje. De verschillende wijngaarden liggen er allemaal even prachtig bij en kennen stuk voor stuk een jaloersmakend uitzicht op de heuvels en wijnranken. Voor een wijnproeverij buiten Maastricht met bijvoorbeeld 2 personen zijn er verschillende opties. We lichten een aantal aanraders uit.

Bezoek ‘Champagnehuis’ Domein Holset. Bekend vanwege haar mousserende wijnen. Domein Holset biedt op zaterdag en zondag om 13 en 15 uur rondleidingen met een proeverij.

In de duurzaam geteelde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus maakten ze de eerste rode wijn van Nederland. Van april tot en met oktober geven de eigenaar en zijn vrouw iedere woensdag, vrijdag en zaterdag om 14 uur een rondleiding incl. 3 wijnen voor € 15,00 per persoon.

Een van de bekendste en oudste wijnhuizen van Nederland is Wijngaard Apostelhoeve. Sinds 1970 worden hier hoogwaardige wijnen gemaakt. Hier kun je terecht voor een rondleiding met een bezoek aan de wijngaard, het pershuis, de wijnkelders en aansluitend een proeverij in een van de proefkamers. Apostelhoeve biedt rondleidingen voor groepen vanaf 12 personen.

Alle wijngaarden hanteren andere voorwaarden, openstellingen en prijzen voor bezoek. Kijk altijd eerst op hun website wat er mogelijk is.

Bezoek het Wijnhuis van Thiessen Wijnkopers

Bij Thiessen Wijnkopers weten ze waar ze over praten. Middenin de stad vind je een van de mooiste wijnhuizen van Maastricht. Kies voor een rondleiding door de wijnkelders onder hun historische pand. Aansluitend laten ze je de mooiste wijnen proeven onder leiding van een vinoloog. Bij mooi weer vindt de proeverij buiten plaats op de binnenplaats met stadwijngaard. Thiessen biedt 1001 mogelijkheden voor groepen vanaf 12 personen. Ben je op zoek naar een wijnproeverij in Maastricht voor 2 personen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse proeverijen in het weekend. Op vrijdag om 17.30 uur en zondag om 14.00 schuif je aan voor een rondleiding incl. proeverij met zes wijnen en spijzen voor € 24,95 per persoon.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Kleine Gracht 24 (Boschstraatkwartier) 6211 CB Maastricht
Townhouse Hotel
Zeer goed
4.2
2.070 beoordelingen
TrustYou
PLEASE ROTATE YOUR DEVICE FOR THE BEST EXPERIENCE