Wat te doen in de omgeving van Maastricht?

 

Er is van alles te doen in de omgeving van Maastricht. Of je nu houdt van lekker eten en drinken of gaat voor een sportieve uitdaging. Zuid-Limburg heeft voor elk wat wils. Het glooiende landschap doet je vermoeden dat je het in het buitenland bent. Voor iedereen die wil weten wat er te doen is in de omgeving van Maastricht zetten we de highlights op een rijtje. Even helemaal weg in eigen land.

Duik onder de grond: bezoek de mergelgrotten

Denk je in de omgeving van Maastricht aan leuke uitjes, dan denk je al snel aan een bezoekje aan de Mergelgrotten. En terecht! Een bezoekje aan ondergronds Zuid-Limburg is oprecht een hele bijzondere ervaring. Alle ondergrondse activiteiten zijn gebundeld op de website van Maastricht Undergroud. Van een wandeling door de Kazematten tot steppen in een mergelgrot. Trek goede schoenen aan en pas op je hoofd!

Wandelen in glooiend Zuid-Limburg

Het landschap van Zuid Limburg is uniek in Nederland. Het glooiende landschap, de schilderachtige vergezichten en tientallen gezellige restaurantjes en cafeetjes doen je bijna vergeten dat dit gewoon Nederland is! Of je nu gaat voor een korte of lange wandeling, hier vind je een overzicht van meer dan 300 wandelroutes die je kunt downloaden. Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn!

Vergeet Valkenburg niet!

Het mergelstadje Valkenburg is een parel. Al meer dan 125 jaar weten toeristen uit binnen- en buitenland dit gezellige, bourgondische stadje te vinden. De kasteelruïne en fluweelengrot zijn een must-see in Valkenbrug. Waan je in de tijd van ridders en jonkvrouwen, bezoek het kasteel en ontdek prachtige muurschilderingen. Of wat dacht je van een bezoekje aan het oudste openluchttheater van Nederland? En wist je dat Valkenburg aan het eind van het jaar transformeert tot de gezelligste kerststad van het land?

Relax! Ontspan. Dit is Limburg

Er is genoeg te doen in de omgeving van Maastricht. Maar ook als je even helemaal niks wilt, zit je in Zuid Limburg goed. Wat dacht je van lekker relaxen in Thermae 2000? Op de top van de Cauberg, in het groen, kom je helemaal tot rust in heerlijke thermale baden, sauna’s en stoombaden. Of ga voor een ontspannen ervaring in Chateau St. Gerlach in Valkenburg. Het voormalig klooster biedt nu ruimte aan bijzondere behandelruimtes en is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag.

 

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.