Tips om te doen in de omgeving van Maastricht

Wandelen op de Gulpenerberg-Visit Zuid-Limburg

 

In de omgeving van Maastricht is er voor ieder wat wils, of u nu van lekker eten, sportieve uitdagingen, of gewoon ontspanning houdt. Het glooiende landschap doet u bijna denken dat u in het buitenland bent. Hier zijn enkele hoogtepunten voor wie wil ontdekken wat er te doen is in de omgeving van Maastricht:

Verken de Mergelgrotten

Een bezoek aan de Mergelgrotten is een unieke ervaring. Van wandelingen door de Kazematten tot steppen in een mergelgrot, alle ondergrondse avonturen zijn te vinden op de website van Maastricht Underground. Zorg voor stevig schoeisel en let op uw hoofd! Bekijk de website hier (Add click-trough-link to: https://www.exploremaastricht.nl/maastricht-underground/)

Wandelen in het glooiende Zuid-Limburg

Het landschap van Zuid-Limburg is ongeëvenaard in Nederland. Het glooiende terrein, de prachtige vergezichten en de vele gezellige restaurants en cafés doen u haast vergeten dat u gewoon in Nederland bent! Of u nu kiest voor een korte of lange wandeling, Zuid-Limburg is de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling. Op Visit Zuid-Limburg zijn meer dan 300 wandelroutes beschikbaar om te downloaden. Haal dus uw wandelschoenen maar tevoorschijn! Bekijk de website hier (Add click-trough-link to: https://www.visitzuidlimburg.nl/govisit/routes/wandelen/)

Ontdek Valkenburg

Het mergelstadje Valkenburg is een schat. Al meer dan 125 jaar trekken toeristen uit binnen- en buitenland naar dit gezellige, bourgondische stadje. De kasteelruïne en de Fluweelengrot zijn absolute must-sees in Valkenburg. Beleef de tijden van ridders en jonkvrouwen, verken het kasteel en bewonder prachtige muurschilderingen. Of overweeg een bezoek aan het oudste openluchttheater van Nederland. En wist u dat Valkenburg aan het einde van het jaar transformeert tot de meest sfeervolle kerststad van het land?

Ontspan in Limburg

Er is genoeg te doen in de omgeving van Maastricht, maar als u gewoon wilt ontspannen, bent u in Zuid-Limburg op de juiste plek. Wat dacht u van heerlijk ontspannen in Thermae 2000? Boven op de Cauberg, omringd door groen, kunt u volledig tot rust komen in thermaalbaden, sauna’s en stoombaden. Of geniet van een ontspannende ervaring in Chateau St. Gerlach in Valkenburg. Dit voormalige klooster biedt nu bijzondere behandelruimtes en is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven.

 

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.