Beluga is niet het enige luxe restaurant waar je heerlijk kunt eten in Maastricht

Sterren restaurant Tout a fait - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Foto credit: Restaurant Tout a Fait – Facebook page

Wie van lekker en exclusief eten houdt, weet dat er in Maastricht een aantal werkelijk uitmuntende plekken zijn om jezelf helemaal culinair te verwennen. Met het luxe restaurant Beluga met stip bovenaan de lijst, trekken mensen uit heel Nederland en daarbuiten naar Maastricht voor een onvervalste avond lekker en bijzonder eten. Maar wist je dat Beluga niet de enige plek is waar Michelin in Maastricht zijn waardering heeft uitgesproken? Wij zetten een aantal luxe en zeer goede restaurants voor je onder elkaar. En bij alle restaurants geldt: reserveren! Want smulpapen weten deze plekken te vinden.

2 sterren | Beluga Loves You

Zelfs toen chef Hans van Wolde het stokje van Beluga in 2019 overdroeg aan Servais Tielman, leverde dat niets in op de kwaliteit. Beluga staat al jaren op de lijst van beste restaurants van Nederland. En terecht, want hier klopt alles. En dat levert maar liefst twee michelinsterren op! Het restaurant zit op de begane grond van een door Jo Coenen ontworpen pand aan Plein 1922 in de moderne wijk Céramique. Vanuit het restaurant kijk je op de Maas en de oude binnenstad van Maastricht. Als je daar tijd voor hebt, want het eten bij Beluga is een plaatje, kwalitatief uitmuntend én geïnspireerd op het beste wat Zuid-Limburg te bieden heeft.

Beluga Loves You
Plein 1922 12
www.belugalovesyou.com

1 ster | Tout à fait

Een ster minder, maar zeker net zo heerlijk is Tout à Fait. Middenin het oude centrum van Maastricht zit sinds 1999 deze prachtige zaak. Patron-Cuisinier Bart Ausems mocht in 2002 een Michelin ster in ontvangst nemen, om hem niet meer af te staan. Maak kennis met de traditionele keuken en laat je verrassen door Ausems’ moderne wending. Wel zin in de sterren, maar minder in een heel diner? Overweeg dan te reserveren voor de lunch. Een driegangenlunch is al beschikbaar vanaf € 35,- per persoon.

Tout a Fait
Sint Bernardusstraat 16-18
www.toutafait.nl

Tip | Bib Gourmands!

In de volksmond wordt de Bib Gourmand wel eens een halve ster genoemd. Dat is het niet, maar de verwarring is logisch. Naast de sterren deelt Michelin ook jaarlijks de Bib’s uit: een eervolle vermelding voor restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Nog specifieker: een driegangen keuzemenu met een minimale keuze uit twee gerechten per gang dat niet meer dan € 37,- per persoon mag kosten. Maastricht heeft ook een prachtig lijstje met restaurants met een Bib Gourmand. Wij zetten ze voor je onder elkaar:

– Daniel | Observantenweg 3 | www.restaurantdanyel.nl
– Umami by Han | Station Street 12 | www.umami-restaurant.com
– Harry’s | Wycker Brugstraat 2 | www.harrymaastricht.com
– November | Wilhelminasingel 39 | www.novo-dining.com
– Lunch restaurant L’Auberge | Cannerweg 800 | www.oostwegelcollection.nl

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters

Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.