Drie sterrenrestaurants in Maastricht

Studio restaurant in Maastricht - Chapeau Magazine

Voor de liefhebbers van voortreffelijk en exclusief dineren, is het geen geheim dat Maastricht een aantal buitengewoon voortreffelijke eetgelegenheden herbergt waar je jezelf culinair kunt laten verwennen. Bovenaan deze lijst prijkt het luxe restaurant Beluga, waar mensen uit heel Nederland en daarbuiten naartoe komen voor een onvergetelijke avond vol heerlijk en bijzonder eten. Maar wist u dat Beluga niet de enige plek is waar Michelin zijn waardering heeft uitgesproken in Maastricht? Wij hebben een selectie gemaakt van luxe en voortreffelijke restaurants voor u. En voor al deze restaurants geldt: zorg ervoor dat u reserveert! Want fijnproevers weten deze plekken te vinden.

Tout à Fait | 1 ster *

Sinds 1999 is deze prachtige eetgelegenheid gevestigd in het hart van het oude centrum van Maastricht. Patron-Cuisinier Bart Ausems ontving in 2002 een Michelin-ster, die hij sindsdien met trots behoudt. Maak kennis met de traditionele keuken en laat je verbazen door Ausems’ eigentijdse interpretatie ervan. Als je wel van een Michelin-sterrenervaring houdt, maar liever geen uitgebreid diner wilt, kun je overwegen om te reserveren voor de lunch.

Tout à Fait
Sint Bernardusstraat 16 – 18
6211 HL, Maastricht
www.toutafait.nl 

Beluga Loves You | 1 ster *

Zelfs na de overdracht van chef Hans van Wolde aan Servais Tielman in 2019 heeft de kwaliteit van Beluga geen enkele concessie gedaan. Beluga prijkt al jarenlang op de lijst van beste restaurants in Nederland, en deze erkenning is volkomen verdiend, gezien de uitmuntende prestaties in alle opzichten. Het resultaat van deze toewijding is maar liefst een Michelinster! Het restaurant is gehuisvest op de begane grond van een gebouw ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan Plein 1922 in de moderne wijk Céramique. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de Maas en het historische centrum van Maastricht. Hoewel je daar misschien niet veel tijd voor hebt, want het eten bij Beluga is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, geïnspireerd door het beste dat Zuid-Limburg te bieden heeft.

Beluga Loves You
Plein 1992 12
6221 JP, Maastricht
www.belugalovesyou.com

Studio | 1 ster *

Gilbert von Berg, een talentvolle chef met ervaring bij Château Neercanne, heeft nu zijn eigen restaurant waar hij zijn culinaire visie tot uiting brengt. In zijn open keuken zie je hem aan het werk en proef je zijn passie voor smaakintensiteit. Zijn keuken varieert met de seizoenen, met aandacht voor lokale ingrediënten en slim gebruik van fermentatiesmaken en friszure elementen. Zijn gerechten, zoals zeebaars met ansjovis en gefermenteerde asperges, zijn delicaat en verrukkelijk. Zijn expressieve sauzen, zoals de XO-saus met Hollandse garnalen, tillen de gerechten naar een hoger niveau. Het verhaal van Gilbert von Berg is boeiend en de moeite waard om te ontdekken.

Studio
Wycker Grachstraat 24
6221 CX, Maastricht
www.studio.restaurant 

 

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters

Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.