Bijzonder: Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Dominicanenkerk in Maastricht - Maastricht Marketing

Van kerk tot boekhandel

In het jaar 1261 vestigden de Dominicanen zich in Maastricht, waar ze hun klooster opbouwden op de plek waar u nu het winkelcentrum Entre Deux vindt. Echter, overleefde het Klooster, die op dat moment diende als paardenstal, de Franse verovering niet. Gedurende de geschiedenis heeft de Dominicanenkerk in Maastricht een reeks opmerkelijke transformaties ondergaan. Van slachthuis tot boksschool en van fietsenstalling tot zijn huidige rol als de meest unieke boekhandel van Nederland! Zoals treffend verwoord door The Guardian: ‘De mooiste boekwinkel ter wereld, een boekwinkel uit de hemel!’

De Dominicanenkerk is inmiddels een iconische toeristische bestemming geworden en een ware oase voor boekenliefhebbers. Het is de plek waar geschiedenis en literatuur samensmelten. Architectenbureau Merkx + Girod hebben het ontwerp op zich genomen en hebben ervoor gezorgd dat de historische essentie van de kerk behouden bleef. Tegelijkertijd hebben ze de vloeroppervlakte van 850 m² uitgebreid naar een indrukwekkende 1200 m² door een gigantische inloopboekenkast te installeren. Van vloer tot plafond wordt u omringd door duizenden boeken – een ware boekenliefhebbersdroom. Deze boekhandel in de kerk in Maastricht is op zichzelf een monument geworden, een reis door boeken in een kerk die doordrenkt is van geschiedenis en betoverende verhalen.

Terwijl u door de gewelven van de Dominicanen Boekhandel in Maastricht loopt, zullen uw ogen ook rusten op eeuwenoude fresco’s die in het plafond zijn verweven. Deze prachtige kunstwerken zijn waar mogelijk gerestaureerd en kunnen nu dagelijks bewonderd worden door het publiek, waardoor een extra laag van betekenis en schoonheid aan deze unieke boekhandel wordt toegevoegd.

De Dominicanenkerk is veel meer dan boeken alleen

De boekhandel die zich bevindt in de kerk beschikt over het meest uitgebreide en diverse aanbod van boeken in de stad Maastricht. Bovendien worden er in de kerk meer dan 150 evenementen per jaar georganiseerd. Deze evenementen variëren van intieme concerten tot boeiende lezingen, en van boekbesprekingen tot inspirerende tentoonstellingen. En als lezen niet uw favoriete bezigheid is, maar u wel van koffie houdt, bent u van harte welkom in het voormalige priesterkoor. Bij Coffeelovers kunt u genieten van een kop koffie met uitzicht op boeken en prachtige fresco’s.

Openingstijden Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen is zeven dagen per week geopend met uitzondering van Eerste -en Tweede Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Carnaval, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag.

  • maandag 10.00-18.00 uur
  • dinsdag 09.00-18.00 uur
  • woensdag 09.00-18.00 uur
  • donderdag 09.00-21.00 uur
  • vrijdag 09.00-18.00 uur
  • zaterdag 09.00-18.00 uur
  • zondag 12.00-18.00 uur

Meer informatie? Op de officiële website van de Dominicanenkerk kunt u alles vinden over de actuele openingstijden, het boekenaanbod en de geplande (veelal gratis) evenementen!

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht
Rino Soeters
Algemeen Directeur

 

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.