Tip! Bezoek het Natuurhistorisch Museum in Maastricht

Bonnefantenmuseum - Maastricht Marketing

Een Natuurhistorisch Museum stoffig en saai? Nee hoor! Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is een te gek uitje voor het hele gezin. Zowel in als buiten het museum is er van alles te ontdekken over de natuur, het landschap, de geschiedenis, planten en dieren. Zowel bij mooi als slecht weer kun je in het Natuurhistorisch Museum met de natuur aan de slag. Het museum kent ruime openingstijden, is het hele jaar door geopend en heeft naast een vaste collectie, steeds wisselende tentoonstellingen, lezingen en workshops.

Vaste collecties van het Natuurhistorisch Museum Maastricht

Maak een reis door de tijd en ontdek alles over de natuur van Limburg. Tijdens een interactieve tentoonstelling ga je 350 miljoen jaar terug in de tijd. Je komt langs de krijt zee en staat oog in oog met een Mosasauriër: een roofreptiel dat 65 miljoen jaar geleden in Limburg leefde. En natuurlijk mag een uitgebreide kennismaking met vuursteen en mergel niet ontbreken. In de insectenkamer vind je een uitgebreide collectie van insecten die voorkomen of voorkwamen in Limburg en buiten in de tuin vind je bijna alle planten die tot op de dag van vandaag in de wilde natuur kunt tegenkomen. Wist je dat het museum een eigen bijenvolk heeft en dat je hun honing kunt kopen in de museumwinkel?

Wisselende exposities

Regelmatig organiseert het Natuurhistorisch Museum tijdelijke exposities over de meest uiteenlopende onderwerpen, vaak inhakend op de actualiteit. Zo is er vanaf december de expositie ‘Microsculpture’ te zien van fotograaf Levon Biss. Het werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van de insecten op reusachtig formaat. De tentoonstelling is niet alleen interessant voor fotografen en natuurliefhebbers, maar voor iedereen die iets unieks wil zien en verrast wil worden.

Museum voor kinderen

Onderwijs en onderzoek zijn belangrijke pijlers in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Kinderen zijn dan ook meer dan welkom. Het museum kent een speciale website voor kinderen. Hier ontdekken ze alles over de natuur, kun je kleurplaten en knutseltips downloaden. Daarnaast zijn er met grote regelmaat activiteiten in het museum die alleen voor kinderen zijn. Van een ScienceLab tot speciale workshops en van dieren leren tekenen tot de Museum Jeugd Universiteit.

Praktische informatie

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 11.00-17.00 uur, zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur

Volwassenen betalen € 7,- voor een bezoekje aan het museum (gratis voor museumjaarkaarthouders). Voor kinderen zijn er speciale prijzen. Je leest er alles over op de website van het museum.

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.