Goed idee: bezoek een concert in Maastricht

Concert André Rieu in Maastricht - André Rieu

 

Van klassiek tot pop, we zijn in Limburg gek op muziek! Om naar te luisteren of om lekker op te dansen. Het meest bekend in Maastricht is een concert van Andre Rieu. De vioolvirtuoos werd geboren in de stad en keert iedere zomer terug voor een reeks romantische concerten op het Vrijthof. Maar er is meer.

Theater aan het Vrijthof is concertgebouw van Maastricht

Het Theater aan het Vrijthof doet dienst als het concertgebouw van Maastricht. Hier vinden het hele jaar door concerten plaats. Van grote orkesten tot kamermuziek. Maar ook bijzondere cross overs tussen pop en klassiek zijn opgenomen in de programmering. Voor de volledige (klassieke) muziekprogrammering van het theater kun je terecht op de website.

Poppodium Muziekgieterij is veelzijdige concertzaal

Ook het poppodium Muziekgieterij wordt regelmatig omgetoverd tot de concertzaal van Maastricht. Ontdek hier nieuw talent of zorg dat je kaarten bemachtigt voor Nederlandse artiesten als Racoon, Waylon, Blaudzun en Di-Rect. Als je wilt weten wat er op korte termijn gepland is, kijk dan op hun website. Trouwens, De Muziekgieterij is ook de plek als je zin hebt in een avondje dance, deephouse of een kleinschalig muziekfestival.

Meer muziek in Maastricht: Musica Sacra

Naast de zomeravondconcerten van Andre Rieu, kent Maastricht nog een jaarlijs terugkerend muziekevenement: Musica Sacra in september. Of zoals ze zelf zeggen ‘een kunstenfestival vol muziek – van gregoriaans tot hedendaags, van west naar oost, van delicaat tot groots – met dans, theater, performance, film en beeldende kunst. De programmering van het festival wordt aan het begin van de zomer bekendgemaakt op de website. De kaarten, variërend van gratis tot € 25,00 per stuk, kunnen daar ook gereserveerd worden.

De volledige concertageda

Naast concerten op bovenstaande bekende locaties in Maastricht vinden er wekelijks kleine concerten plaats op verrassende locaties, in café’s en kerken. Een volledig overzicht van de muziekprogrammering in Maastricht vind je op de website van de VVV.

Wij wensen je veel luister- en kijkplezier!

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.