Een bijzondere wijnproeverij in Maastricht

Wijngaard Apostelhoeve tussen de wijnstekken - Maastricht Marketing

De glooiende landschappen van Zuid-Limburg, de rijke mergelgronden en de recente reeks goede zomers hebben van Maastricht en haar omgeving een verborgen juweel voor wijnliefhebbers gemaakt. Hier vindt u meerdere voortreffelijke wijnhuizen en wijngaarden die een scala aan witte, rode en mousserende wijnen produceren. Wat een genot! Combineer uw bezoek aan het zuiden met een wijnproeverij in de buurt van Maastricht. Het is een buitengewoon plezierige en smaakvolle manier om de bourgondische levensstijl van Maastricht nog dieper te ontdekken!

Een Limburgse wijngaard bezoeken

Wanneer u in Maastricht bent, is een bezoek aan een van de vele wijngaarden een verrukkelijk, smaakvol en leerzaam uitstapje. Deze wijngaarden liggen stuk voor stuk op schilderachtige locaties en bieden stuk voor stuk adembenemende uitzichten op de heuvels en wijngaarden. Als u met bijvoorbeeld twee personen een wijnproeverij buiten Maastricht wilt beleven, zijn er verschillende aanbevelenswaardige opties. Hier zijn enkele hoogtepunten:

Domein Holset

Verken het Bruisend wijnhuis Domein Holset, beroemd om zijn mousserende wijnen. Benieuwd naar de wijnen? Domein Holset organiseert op woensdag, vrijdag -en zaterdagen om 14.00 uur rondleidingen met een aansluitende proeverij. Bekijk hun website hier.

Wijngaard St. Martinus

In de duurzaam beheerde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus werd de eerste rode wijn van Nederland geproduceerd. Van april tot en met oktober geven de eigenaar en zijn vrouw van dinsdag tot en met zaterdag om 13.00 en 15.00 uur rondleidingen, inclusief proeverij van 3 wijnen voor € 33,50 per persoon. Bekijk hun website hier.

Wijngaard Apostelhoeve

Een van de meest bekende en oudste wijnhuizen van Nederland is de Wijngaard Apostelhoeve. Sinds 1970 worden hier hoogwaardige wijnen geproduceerd. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding die de wijngaard, het pershuis, de wijnkelders omvat, gevolgd door een proeverij in een van de proefkamers. Apostelhoeve biedt rondleidingen aan voor groepen vanaf 12 personen. Bekijk hun website hier.

Het is belangrijk op te merken dat elke wijngaard zijn eigen voorwaarden, openingstijden en prijzen hanteert voor bezoeken. Raadpleeg altijd eerst hun website voor de meest recente informatie.

Bezoek het wijnhuis van Thiessen Wijnkoopers

Bij Thiessen Wijnkoopers bent u in goede handen. In het hart van de stad bevindt zich een van de meest prachtige wijnhuizen van Maastricht. Kies voor een rondleiding door de wijnkelders onder hun historische gebouw. Daarna kunt u genieten van de beste wijnen onder leiding van een vinoloog. Bij mooi weer wordt de proeverij buiten gehouden op de binnenplaats met stadswijngaard. Thiessen biedt talloze mogelijkheden voor groepen vanaf 12 personen. Als u op zoek bent naar een wijnproeverij in Maastricht voor twee personen, kunt u zich inschrijven voor de wekelijkse proeverijen in het weekend. Op vrijdag om 17.30 uur en zaterdag om 15.00 uur kunt u deelnemen aan een rondleiding inclusief proeverij van zes wijnen en bijpassende hapjes voor slechts € 37,50 per persoon. Bekijk hun website hier.

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.