Een typische kookworkshop in Maastricht

Groepsactiviteit vlaai in Maastricht - Maastricht Marketing

 

Elke week vragen onze gasten waar ze in het stadscentrum de beste Limburgse vlaai kunnen proeven. Dat is een lastige vraag, want Limburgse vlaai is een wereldberoemde lokale lekkernij, en er zijn verschillende plekken in de stad waar ze er een kunst van maken. We noemen er een paar, maar er is een nog betere optie: een vlaaienbakworkshop in Maastricht. Hier leert u niet alleen alles over deze heerlijke traktatie, maar gaat u ook naar huis met uw zelfgebakken variant – als er nog iets van over is.

Een vlaaienbakworkshop in Maastricht

In de oudste nog werkende watermolen van Nederland vindt u de meest bijzondere bakkerij van het land, de Bisschopsmolen. Hier vliegen de vlaaien over de toonbank, maar ze bieden ook unieke kookworkshops in Maastricht aan. Weet u waarom de vlaai uit Limburg komt? En wat onderscheidt een vlaai van een taart? Bij de Bisschopsmolen weten ze het en vertellen ze er graag over!
U kunt bijvoorbeeld kiezen voor ‘Het verhaal van de Vlaai’. Groepen vanaf 10 personen zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Onder het genot van een stuk vlaai en een kopje koffie vertelt een van de bakkers in ongeveer 1,5 uur over de geschiedenis en het bakken van vlaaien.

Als u zelf aan de slag wilt, is vlaaien bakken de leukste workshop in Maastricht. De Bisschopsmolen biedt zowel een introductieworkshop als een workshop voor meer ervaren vlaaienbakkers aan. Op de website van de bakkerij vindt u een overzicht van de verschillende workshops. Kies degene die het beste bij u past en ga aan de slag! Bekijk de website hier.

Rijstevlaai van Hermans

Heeft u geen zin om zelf te bakken? Geen probleem! In 2013 werd Bakkerij Mathieu Hermans terecht uitgeroepen tot de beste vlaaienbakker van Nederland. De jury prees hun vlaaien met een heerlijk knapperige korst en vooral de rijstevlaai. Want tot op de dag van vandaag is dit dé specialiteit van Hermans. Waar wacht u nog op? Tijd om de vlaaien van Mathieu Hermans te proeven. Bekijk de website hier.

Een royaal stuk vlaai

Patisserie Royale is een begrip onder de inwoners van Maastricht. Al sinds 1929 bakken ze hier op ambachtelijke wijze de lekkerste vlaaien. En wat is het geheim van hun heerlijke rijstevlaai? Een vleugje amandelspijs! Niet verder vertellen. Ga snel proeven. Bekijk de website hier.

 

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.