Een typische kookworkshop in Maastricht

Leer de lekkerste Limburgse vlaai bakken

Wekelijks vragen onze gasten waar je de lekkerste Limburgse vlaai kunt eten in het centrum van de stad. En dat is een gewetensvraag. Want de Limburgse vlaai is een wereldberoemde, lokale lekkernij en er zijn verschillende plekken in de stad waar ze het bakken tot een kunst hebben verheven. We zetten er een paar onder elkaar. Maar het kan nog beter: een workshop vlaai bakken in Maastricht. Zo leer je niet alleen alles over deze heerlijke lekkernij, maar ga je met je eigen gebakken variant – of dat wat er nog van over is – weer terug naar huis.

Een workshop vlaai bakken in Maastricht

In de oudste, nog werkende watermolen van Nederland vind je de meest bijzondere bakkerij van het land. Bij Bisschopsmolen vliegen de vlaaien over de toonbank. Maar ook voor een bijzondere kookworkshop in Maastricht moet je bij Bisschopsmolen zijn. Want weet jij waarom de vlaai uit Limburg komt? En wat maakt een vlaai een vlaai en geen taart? Bij Bisschopsmolen weten ze het én vertellen ze er met liefde over!

Kies bijvoorbeeld voor ‘Het verhaal van de Vlaai’. Groepen vanaf 10 personen zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Onder genot van een stuk vlaai en kopje koffie vertelt een van de bakkers in een goed half uur over de geschiedenis en het bakken.

Wil je zelf aan de slag, dan is vlaaienbakken de leukste workshop in Maastricht. Bisschopsmolen biedt zowel een introductieworkshop aan, als een workshop voor de wat meer geoefend vlaaienbakkers. Op de website van de bakkerij staan de verschillende vormen van workshops onder elkaar. Kies wat het beste bij je past en bakken maar!

Rijstevlaai bij Hermans

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Geen punt! In 2013 mocht Bakkerij Mathieu Hermans zich terecht de beste vlaaienbakker van Nederland noemen. De jury prees de vlaaien die een bijzonder lekker krokante korst hebben. En de rijstevlaai. Want tot op de dag van vandaag is dit dé vlaai van Hermans. Waar wacht je nog op: tijd voor vlaai van Mathieu Hermans

Een royaal stuk vlaai

Patisserie Royale is een begrip bij de Maastrichtenaren. Al sinds 1929 bakken ze hier op ambachtelijke wijze de heerlijkste vlaaien. En wat is toch het geheim van die heerlijke rijstevlaai? Een vleugje amandelspijs! Niet verder vertellen. Snel gaan proeven.

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.