Bezoek het Drielandenpunt: wandelen, dolen, dwalen en historie

Skywalk in Vaals bij Drielandenpunt - Visit Zuid-Limburg

Met één been in Nederland, het andere in Duitsland en je hand in België. Op het drielandenpunt in Vaals kan het! Op precies dit punt komen de landsgrenzen van de drie landen samen in één monument. Het drielandenpunt is een populaire wandel bestemming, maar er is nog veel meer te doen bij dit bijzondere stukje Nederland. Bezoek het hoogste punt van Nederland, verdwaal in een labyrint of beklim een toren voor een werkelijk fabuleus uitzicht.

Een bezoekje aan het Drielandenpunt is een dagje uit met het hele gezin. Het feitelijke drielandenpunt, de plek waar de drie landen bij elkaar komen, wordt gemarkeerd door een monument. De bestrating rondom het monument doet echter vermoeden dat er in het verleden vier landen bijeenkwamen op dit punt. En dat klopt. Neutraal Moresnet maakte dat hier vroeger het Vierlandenpunt lag. Vandaag de dag is het drielandenpunt de plek waar de landsgrenzen van België, Nederland en Duitsland elkaar vinden.

Het hoogste punt van Nederland

Op loopafstand van het Drielandenpuntmonument ligt het hoogste punt van Nederland. Een leuke plek om even naartoe te wandelen. Dit noemen ze ook wel het symbolische drielandenpunt. Met 322,7 meter boven NAP is dit het hoogste punt van Europees Nederland! Wil het nog hogerop zoeken, dan beklim je de 50 meter hoge Boudewijntoren. Ga met de trap of lift naar boven en tuur over de Vaalserberg en haar omgeving.

Dolen in het labyrint bij het drielandenpunt

Vlakbij het drielandenmonument ligt het grootste en spannendste labyrint van Nederland. Al dolend zoek je in zo’n 45 minuten de weg naar het middelpunt. De ‘muren’ zijn van groene heggen. Onderweg kom je bruggen, water spuwende leeuwen en obstakels tegen. Leuk detail: in het patroon van het doolhof herken je de Belgische en Nederlandse leeuwen en een Duitse adelaar.

Wandelen bij het drielandenpunt

Je mag rustig een dagje uittrekken als je het drielandenpunt wilt bezoeken. Een bezoek aan dit stukje Nederland is ook bijzonder geschikt met kinderen. Er zijn verschillende wandelroutes (tussen de 4 en 14 km) die het hele gebied doorkruizen. Kijk op de site voor meer info over de routes.

Praktische informatie

Het drielandenpunt is het hele jaar gratis te bezoeken. Het labyrint is geopend van april tot november en kost € 5,- per persoon (kinderen tot 11 jaar krijgen ene euro korting). Alle activiteiten en openingstijden vind je op de site van het Drielandenpunt.

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.