Highlights van Maastricht: een boottocht en de grotten

 

Een boottocht in Maastricht is een bijzondere manier om de stad te zien. Vanaf het water ziet alles er anders uit! Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je heerlijk dineren op een boot tijdens een tocht op de Maas. Ook is het mogelijk de boottocht in Maastricht te combineren met een bezoekje aan de grotten. Dát is pas een unieke ervaring!

Een boottocht en bezoek aan de grotten in Maastricht

Rederij Stiphout biedt boottochten aan in de stad. De meest uitgebreide tocht in Maastricht is een boottocht in combinatie met bezoek aan de grotten en stadswandeling. De boottocht op de Maas duurt ongeveer een uur en vaart langs de highlights van de stad: de Sint Servaasbrug, Onze Lieve Vrouwen Basiliek, een gedeelte van de historische stadsmuur van Maastricht, het Bonnefantenmuseum en de wat nieuwere woonwijk Céramique.

De historie van de mergelgrotten

Als je kiest voor een combinatietocht, ga je halverwege de boottocht van boord en bezoek je onder leiding van een gids de grotten. Het gebied rondom de Sint Pietersberg telt meer dan 80 kilometer gangenstelsel. Hiervan bezoek je een stukje. Tijdens de rondleiding leer je over de geschiedenis van het gangenstelsel, de rol van de grotten tijdens de oorlog en deelt de gids bijzondere verhalen. Het is een uitstapje voor jong en oud! Na het bezoekje aan de grotten vervolg je je boottocht of maak je nog een wandeling op de Sint Pietersberg.

Verschillende boottochten

Ken je de grotten, maar wil je de mystiek van Maastricht vanaf het water ervaren? Kies dan voor een van de vele andere boottochten die de stad te bieden heeft. Van brunchen op het water tot een historische binnenvaart in Het Bassin. Of van een minicruise tot een bezoekje aan een varende pannenkoekenboot. Kijk op de website van Rederij Stiphout voor een overzicht van alle mogelijkheden. Een rondvaart van een uur boek je al vanaf € 10,00.

Wat je ook kiest, bij de receptie kunnen ze je alles vertellen over de mogelijkheden in Maastricht, een boottocht en/of bezoek aan de grotten.

Maasticht vanaf het water: een boottocht met bezoek aan de grotten

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.