Highlights van Maastricht: een boottocht en de grotten

Maaskade waterpoort in Wyck - Maastricht Marketing

Een boottocht in Maastricht biedt een buitengewone manier om de stad te verkennen, waarbij alles vanaf het water een unieke uitstraling krijgt! Er zijn diverse mogelijkheden om van deze ervaring te genieten. U kunt bijvoorbeeld genieten van een heerlijk diner aan boord terwijl u over de Maas vaart. Ook bestaat de optie om uw boottocht in Maastricht te combineren met een bezoek aan de grotten, wat werkelijk een unieke belevenis is!

Een boottocht en bezoek aan de grotten in Maastricht

Rederij Stiphout biedt boottochten aan in de stad, waarvan de meest uitgebreide optie een combinatietocht is met een bezoek aan de grotten en een stadswandeling. De boottocht op de Maas duurt ongeveer een uur en brengt u langs de hoogtepunten van de stad, zoals de Sint Servaasbrug, de Onze Lieve Vrouwen Basiliek, een deel van de historische stadsmuur van Maastricht, het Bonnefantenmuseum en de moderne woonwijk Céramique.

De historie van de mergelgrotten

Bij de combinatietocht stapt u halverwege de boottocht van boord en gaat u onder begeleiding van een gids de grotten verkennen. Het gebied rondom de Sint Pietersberg heeft meer dan 80 kilometer aan gangenstelsels, waarvan u een deel zult ontdekken tijdens deze rondleiding. Tijdens de tour komt u meer te weten over de geschiedenis van dit gangenstelsel, de rol van de grotten tijdens oorlogen en zult u boeiende verhalen horen van de gids. Deze ervaring is geschikt voor zowel jong als oud! Na uw bezoek aan de grotten kunt u uw boottocht vervolgen of een wandeling maken op de Sint Pietersberg.

Diverse boottochten

Als u al bekend bent met de grotten en graag de betoverende sfeer van Maastricht vanaf het water wilt ervaren, kunt u kiezen uit diverse andere boottochten die de stad te bieden heeft. Denk aan brunchen op het water, een historische binnenvaart in Het Bassin, een minicruise, of zelfs een bezoek aan een varende pannenkoekenboot. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kunt u de website van Rederij Stiphout raadplegen. Een rondvaart van een uur kun je al boeken vanaf € 13 ,-.

Wat je ook kiest, onze receptie kan u uitgebreid informeren over de mogelijkheden in Maastricht, inclusief boottochten en bezoeken aan de grotten. Geniet van Maastricht vanaf het water tijdens deze onvergetelijke ervaring!

Bekijk de website van Rederij Stiphout hier

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.