Wandelen in glooiend Zuid-Limburg

Wandelen in Limburg - Visit Zuid-Limburg

 

Ontdek de omgeving van Maastricht

Wie van wandelen houdt, houdt van Zuid Limburg. Wandelen in Maastricht en omgeving is zowel geschikt voor beginners als voor geoefende natuurliefhebbers. Net buiten de stad vind je prachtige routes door het glooiende landschap. Geniet van romantische vergezichten, stevige klimmetjes, holle wegen, prachtige kastelen en groene dalen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezellige cafeetjes en restaurants die je onderweg tegenkomt. Ben je in het zuiden en op zoek naar een mooie wandeling in Maastricht en omgeving, lees dan verder. We zetten de mooiste routes voor je op een rijtje en geven bijkans nog een paar handige tips!

Korte en eenvoudige wandelroutes

De VVV van Zuid-Limburg heeft de 5 mooiste wandelroutes net buiten Maastricht uitgelicht op haar website. Het zijn vrij korte en eenvoudige routes. Dat maakt ze super geschikt voor een wandeling met het hele gezin. Zo ontdek je de Brunssummerheide tijdens een 5 km lange wandeling. Vooral als de heide in bloei staat is dit gebied sprookjesachtig mooi. Of kies voor de 2,5 km lange cultuurroute Eijsden-Margraten. Eijsden werd in 2015 uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland. Wie van een klein klimmetje houdt, kiest voor de 4 km lange route in Vaals. En natuurlijk, deze route gaat langs het drielandenpunt. Deze en andere routes vind je op de site van de VVV.

Mooie wandelingen in de omgeving

Iets geoefender wandelaars kunnen op de site van De Mooiste Routes kiezen uit de Top 10 van wandelroutes in Zuid-Limburg. Hier vind je dagtochten tussen de 9 en 23 kilometer die beginnen en eindigen op hetzelfde punt. Het maakt dus niet uit waar in de route je begint. De routes worden regelmatig getest. De site is helder over de moeilijkheidsgraad van de route, geeft handige tips over wat mee te nemen én vertelt je of en welke horecagelegenheden je onderweg tegenkomt. Bij sommige restaurants krijg je zelfs korting op vertoon van je route!

Wandelingen van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft ook in Zuid-Limburg verschillende wandelroutes uitgezet in het glooiende en beboste landschap. De wandelingen van Staatsbosbeheer herken je aan de gekleurde paaltjes die je volgt tijdens de route. In en rondom Maastricht tref je routes tussen de 2,5 en 20 kilometer voor de beginnende en geoefende wandelaar. Een overzicht van alle routes vind je op de website van Staatsbosbeheer. Daar vind je ook duidelijk wat het beginpunt van de route is en of er bijzonderheden zijn om rekening mee te houden.

Maastricht & het buitengebied

Ten slotte brengen we de stadswandeling van de NS onder de aandacht. Deze wandeling van 14 of 9 kilometer is goed te doen als je een paar dagen in Maastricht bent, maar ook super geschikt als je een dagje naar Maastricht komt met de trein. De route begint, heel verrassend, bij het station en brengt je via de Sint Servaasbrug naar het oude centrum van Maastricht en alle hoogtepunten. Vervolgens wandel je omhoog naar Fort Sint Pieter en de Sint Pietersberg. Vergeet niet van het uitzicht te genieten! Rust even uit in Kanne of bij het kasteel Neercanne en wandel via het Jekerdal weer terug naar het gezellig centrum van Maastricht. Het ijskoude biertje op het Vrijthof smaakt waanzinnig lekker aan het einde van deze bijzondere dag.

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.