De Stokstraat in Maastricht: een straat met een verhaal

Stokstraat in Maastricht - Maastricht Marketing

Van exclusieve damesmode tot culinaire hotspots

De Stokstraat in Maastricht is de hoofdstraat van het Stokstraatkwartier. Een van de oudste stukjes van de stad. Je vindt er naast prachtige damesmode, gezellige brasseries, de mooiste juwelier van de stad, lokale boetiekjes en kleding van Nederlandse designers. Eigenlijk mag een bezoekje aan de Stokstraat in Maastricht niet ontbreken. Hoe kort je ook in de stad bent!

Stokstraatkwartier: wijk met een verhaal
De Stokstraat in Maastricht is een plaatje! Als je niet van winkelen houdt, bezoek het oude straatje dan om je te vergapen aan de architectonische details van de statige panden. Dit zijn straatjes met een verhaal. Sterker nog, de geschiedenis van het Stokstraatkwartier gaat terug tot 333 na Christus! Jaren gelden maakte NPO’s Andere Tijden een uitzending over de Stokstraat. Je kijkt deze hier terug. Je ziet onder andere dat de luxe en allure van nu in de jaren 50 ver te zoeken waren.

Luxe en veelzijdig winkelaanbod rondom de Stokstraat
Inmiddels is dit het stukje van de stad met de meest exclusieve winkels. Je vindt er weinig ketens, maar wel veel lokale ondernemers, exclusieve modemerken en hele gezellige brasseries en restaurants. Damesmode vind je bijvoorbeeld bij Le Marais, een van de mooiste kledingzaken van de stad. Modieuze heren mogen het Stokstaartkwartier niet verlaten zonder even bij Masuka binnen te wandelen. Op zoek naar een heel bijzonder sieraad of uurwerk? Dan mag Juwelier Heleven Boutique niet ontbreken op het lijstje.

Gastronomie in het Stokstraatkwartier
Na een rondje Stokstraatkwartier is het heerlijk neerstrijken bij Brandsøn. Deze hippe nieuwe zaak serveert fantastische cocktails, heeft een moderne kaart en is prachtig ingericht. Wijnliefhebber? Dan raden wij Vino&Friends aan. Hier hebben ze maar liefst 350 verschillende wijnen, die perfect passen bij de Italiaanse kaart.

Je leest alles over de Stokstraat, het Stokstraatkwartier en het aanbod op de website van dit bijzonder fijne stukje Maastricht.

 

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.