Tijd voor speciaalbier uit de bierbrouwerij bij Maastricht

Echte bierliefhebber? Of gewoon benieuwd hoe bier gebrouwen wordt? Dan is Zuid Limburg je eerstvolgende bestemming. Dat kan niet anders. Je vindt in het zuiden van ons land genoeg uitjes die de bierdrinker in jou wakker maken. Wat dacht je van een bezoekje aan een bierbrouwerij in de buurt van Maastricht. Of een proeverij in een gezellig, authentiek café?

Bierbrouwerijen bij Maastricht

Je vindt meer dan één bierbrouwerij in de buurt van Maastricht. Zo worden ALFA, Brand en Gulpener op steenworp afstand van de hoofdstad van Limburg gebrouwen. De brouwerijen zijn stuk voor stuk te bezoeken voor een rondleiding. Bij de meeste brouwerijen bestaat deze uit een kijkje bij het brouwproces, het proeven van de nodige biertjes en bijbehorende hapjes. Want je kunt ook heerlijk koken met bier. Kijk op de website van de verschillende brouwerijen voor openingstijden en prijzen. De VVV Zuid Limburg heeft ook een handig overzicht van de brouwerijen in de buurt.

Speciaalbier in Maastricht

Liefhebbers van speciaalbier zitten ook goed in Maastricht. De stad kent tientallen gezellige cafés en sommige hebben zich volledig toegelegd op ambachtelijke biertjes uit Nederland of België. Café Falstaff bijvoorbeeld. Het café heeft een enorme hoeveelheid bier op de tap en fles. Ook leuk: een bierproeverij. Bij Falstaff bieden ze deze aan in combinatie met een paar kleine hapjes. Ook de moeite waard: Belgisch speciaalbierencafé Gouverneur. Hier vind je maar liefst ruim 250 verschillende bieren uit België. Op tap en fles. Ook zij bieden een bierproeverij aan.

Een bezoekje aan de bierwinkel

Speciaalbiertje meenemen naar huis? Dan moet je echt even langs de bierwinkel in Maastricht. De Hoppy Brothers weten waar ze het over hebben! Hun fysieke winkel aan de markt en online winkel is een ode aan craft beer: ambachtelijk bier dat gebrouwen en verpakt wordt met liefde. Ze reizen de hele wereld over om de mooiste bieren voor je te verzamelen. En in de winkel vertellen ze er met liefde en passie over.


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Kleine Gracht 24 (Boschstraatkwartier) 6211 CB Maastricht
Townhouse Hotel
Zeer goed
4.2
2.070 beoordelingen
TrustYou
PLEASE ROTATE YOUR DEVICE FOR THE BEST EXPERIENCE