De top 3 van hippe restaurants in Maastricht

Vraag een willekeurig iemand naar associaties met Maastricht en je zult vaak hetzelfde horen: bourgondische winkelstad gelegen in een sprookjesachtige omgeving. En dat klopt allemaal. Trendy kledingwinkels en hippe restaurants kleuren Maastricht. Afgewisseld door klassieke zaken en karakteristieke architectuur. Je hoeft maar een dag in Maastricht te verblijven om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Foodlovers opgelet, wij zetten een paar hele fijne hippe restaurants in Maastricht voor je onder elkaar.

Harbour Club: trendy restaurant in gewelvenkelder

In een van de oude kade kelders van binnenhaven ’t Bassin in hartje Maastricht vind je The Harbour Club. Bij mooi weer hebben ze een heerlijk zonnig terras aan het water. Daar strijk je neer voor een goed glas wijn, terwijl de bootjes aan je voorbij trekken. Bij minder mooi weer zit je binnen in een door Jan des Bouvries ingerichte zaak. En bij The Harbour Club kunnen ze koken! Reserveer hier voor lunch, diner of een goed glas met een hapje. En als we je dan nog een tip mogen geven: de highwine is een absolute aanrader!

Restaurant 55 bewijst dat hip en klassiek prima door één door kunnen

Gerund met liefde is Restaurant 55 aan de Heggenstraat in Maastricht. Hier combineren ze trendy met klassiek. Een hippe zaak juist omdat ze zich niet overgeven aan alle trends op het gebied van eten en drinken. De zaak is vrij klassiek, maar de kaart verrassend modern. Je kiest voor het 4, 5 of 6 gangen diner al dan niet in combinatie met wijn, water en koffie. Altijd anders, altijd goed. Zoals ze zelf zeggen ‘geïnspireerd door het 50/50 principe, een mooie balans tussen gezelligheid en culinair genieten!’. En daar zijn wij het mee eens. Wel even reserveen!

Nieuwe hotspot: Brandsøn Restaurant

We sluiten het lijstje hippe restaurants in Maastricht af met een nieuwe zaak: Brandsøn Restaurant. Hier combineren ze het bourgondische van Maastricht moeiteloos met het eigentijdse van Scandinavië. In deze trendy zaak ontmoet je vrienden om lekker te borrelen aan het einde van de middag. Goede wijn, hippe cocktails, lekkere bites voor erbij. In de dining room achterin de zaak schuif je vervolgens aan voor het diner. Dat is een menu bestaande uit 3, 4 of 5 gangen al dan niet met bijpassende wijnen. En dames opgelet: iedere donderdag ladies night! Voor € 34,- per persoon geniet van je van een shared dining menu inclusief een welkomstdrankje en goodie bag. De Mojito’s en Cosmopolitans zijn voor de dames op donderdag extra scherp geprijsd. Wel even reserveen en doorgeven dat je voor de ladies night komt!

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Kleine Gracht 24 (Boschstraatkwartier) 6211 CB Maastricht
Townhouse Hotel
Zeer goed
4.2
2.070 beoordelingen
TrustYou
PLEASE ROTATE YOUR DEVICE FOR THE BEST EXPERIENCE