Heel veel muziek op de agenda van de Muziekgieterij in Maastricht

Muziekgieterij Maastricht - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Pop, dance, rock, heavy metal, singer-songwriters, jazz en experimentele muziek. Artiesten uit binnen- en buitenland weten poppodium Muziekgieterij in Maastricht te vinden. Een podium met een bijzonder verhaal. En een lekkere gevulde agenda voor de komende maanden. Wat denk jij? Past een avondje Muziekgieterij in jouw agenda? Wij tippen deze vijf concerten.

NITS – vrijdag 7 december

NITS is een begrip in de Nederlandse popscene! De band (voorheen bekend onder de naam The Nits) werd opgericht in 1974 en had in de jaren ’80 hits als Nescio, In The Dutch Mountains en J.O.S. Days. Tot op de dag van vandaag maakt de band vernieuwende muziek. Zo werkten ze de afgelopen jaren samen met o.a. Pete Philly, Dazzled Kid en Colin Benders. In december maak je je op voor een onvervalste NITS-avond in de Muziekgieterij in Maastricht.

HOOVERPHONIC, zaterdag 8 december

Er komt een boel muzikaal lekkers uit België. Electropop-triphop formatie Hooverphonic is daar wat ons betreft een goed voorbeeld van. De band brak door met hits als Mad About You en 2 Wicky. En hoewel de band regelmatig van frontvrouw wisselt, blijft het geluid herkenbaar. En het mooie? Er zijn nog kaarten voor 8 december.

THERAPY?, donderdag 24 januari

Je zou bijna vergeten dat de Noord-Ierse rockband Therapy? al meer dan 30 jaar muziek maakt! De nummers op hun debuutalbum doen het nog steeds goed: Going Nowhere, Trigger Inside en Die Laughing. En hoewel alle opvolgende albums niet zo sterk waren als het eerste, trekt de band nog steeds volle zalen. Begin het jaar lekker met een avondje Therapy?.

THE BOOTLEG BEATLES, dinsdag 12 februari 2019

Hier gaan we niet al te veel woorden aan vuil maken. Maar liefhebbers van de Beatles kunnen gewoonweg niet om deze legendarische coverband heen. Met enige regelmaat doen The Bootleg Beatles Nederland aan en dan mogen ze steevast rekenen op volle zalen. In februari is Maastricht aan de beurt.

CAUSES, vrijdag 15 februari

Hier moet je snel bij zijn! Heel recent kondigde de Muziekgieterij de komst van Causes aan en de kaartverkoop gaat als een speer. De Engelse singer-songwriter Rupert Blackman verhuisde van Londen naar Utrecht en zocht bandleden. Hij hing een briefje op en ‘the rest is history’. De band scoorde een enorme hit met ‘Teach me how to dance with you’, speelde deze zomer menig festival plat en doet in februari Maastricht aan.

De volledige agenda van de Muziekgieterij, kaartverkoop en info over de locatie en parkeren vind je op de website van het Poppodium.

Townhouse Signature - Mabi City Centre Hotel Maastricht

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Hotel in het centrum Maastricht Meer Posts

MEER ARRANGEMENTEN

We value your privacy. We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyse our traffic. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.